Forside / Artikler / Specialet er selvkopierende papir, men de kan også meget andet

Specialet er selvkopierende papir, men de kan også meget andet

Jysk Formtryk i Herning har mere end 40 år på bagen. I dag er det Jesper Raben, der er direktør, men det var hans far, der startede trykkeriet tilbage i 1981. De er fire medarbejdere. Jesper Raben kan selv gå ind overalt, men fungerer mest som sælger og beregner. Derudover har de en trykker, en til efterbehandling og en grafiker. Og så forsikrer Jesper Raben om, at han også selv kan betjene alle maskinerne, hvis der opstår behov.

Underleverandør til andre trykkerier

Deres speciale – ud over opgaver med selvkopierende papir – er meget af det de andre trykkerier ikke selv kan indpasse fornuftigt i deres egne produktioner.

– Og så producerer vi også mange blokke, kuverter og brevpapir. Omkring 50 procent af vores omsætning kommer fra andre trykkerier, forklarer Jesper Raben.

De fleste forespørgsler bliver til ordrer

De har også en del direkte kunder. Og de får mange forespørgsler, der så godt som alle også bliver til ordrer. Meeeen, lyder det tørt fra Jesper Raben: – Der måtte godt være lidt flere forespørgsler lige nu.

Corona-nedlukningen mærkes

En del af omsætningen fra de direkte kunder kommer fra messer og sportsevents. To områder, der har været hårdt ramt her under Corona-nedlukningen.

– Det har vi mærket, og det går lidt for langsomt med at få det hele op i fulde omdrejningen igen, fortæller Jesper Raben.

Andre specialer – hangtags, QR-koder og værdikuponer

Det er ikke kun selvkopierende papir, der er et speciale hos Jysk Formtryk. De producerer også rigtig mange hangtags, nogle i oplag på flere hundrede tusind. Men også her oplever Jesper Raben at omsætningen er lidt faldende.

– Måske får nogle af kunderne produceret deres hangtags samme sted, som de får produceret deres tekstiler. På den måde kan de også få dem monteret billigt, forklarer Jesper Raben.

Kort med QR-koder og værdikuponer, hvor mange bliver forsynet med blindpræg, så der ikke så let kan ”snydes”, er også et af de specialer, Jysk Formtryk hjælper kunderne med.

Fin kreditvurdering

Jysk Formtryk er en kreditværdig virksomhed. De bliver løbende vurderet af den internationale virksomhed Bisnode.

– Corona-tiden har været hård, men vi har en sund økonomi i virksomheden, og privat har jeg det også OK, så vi kommer også gennem Corona-krisen, forsikrer Jesper Raben, som også er overbevist om, at Jysk Formtryk er hans arbejdssted, indtil han engang skal på pension, og det varer en del år endnu.

Hvad er jeres vigtigste USB?

– Kvalitet er et nøgleord for os. Produkterne skal være i topkvalitet og leveret til aftalt tid. Det er værdsat af kunderne. Men det er nok vores nære dialog med kunderne, der er vores vigtigste salgsparameter, og så gør vi vores bedste for at være tilstede og synlige i vores lokalområde, slutter Jesper Raben vores samtale.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.