Forside / Nyheder / Ny belysningsteknologi til HP Indigo V12

Ny belysningsteknologi til HP Indigo V12

HP har hidtil anvendt scanning laser-teknologi til deres Indigo-maskiner. Principielt samme teknologi som anvendes i almindelige tonerprintere. I forbindelse med lanceringen af deres nye etiketmaskine – Indigo V12 – har de udviklet en ny LED-baseret belysningsenhed.

HP Indigo V12 tilbyder op til 12 farver. Det har derfor været en udfordring at få plads til de mere pladskrævende scannende laserhoveder. Den nye belysningsenhed består af 20.000 LED-dioder placeret over en bredde på 31,75 cm, som er den maksimale printbredde for den rullebaserede etiketprinter.

Med LED-teknologien er størrelsen på printhovedet reduceret til en fjerdedel samtidig med, at opløsningen er fordoblet til 1.600 dpi. Det giver både konstruktionsmæssige fordele og mulighed for at skabe endnu finere detaljer. Det vil, ifølge HP, blandt andet resulterer i både skarpere detaljer og finere overgange i fx hudtoner og himler.

LED-teknologien betyder også, at der ingen bevægelige dele er i eksponeringsenheden, og at både varmeudviklingen og energiforbruget er lavere. Resultatet er længere holdbarhed på udstyret samt generelt lavere driftsomkostninger.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.