Forside / Nyheder / Ledelse / Scandinavian Print Group køber svensk trykkeri
Direktør Svante Oledal, Lenanders Grafiska forlader sin post i frobindelse med salget af virksomheden (foto: Claes Nordström/AGI)

Scandinavian Print Group køber svensk trykkeri

Scandinavian Print Group (SPG) køber Lenanders Grafiska, som har deres hovedkontor i Kalmar. Købet er en del af en vækststrategi, hvor målet er at blive markedsledende i Sverige. Købet betyder, at produktionen i Kalmar ophører.

– Vi tager kampen op for det svenske marked, og Lenanders produktmix er perfekt for os. De er gode til projektledelse og salg, mens vi kan tilbyde mere effektiv produktion, siger Lasse Frausig, COO hos LaserTryk, som er en del af SPG.

SPG Group ejer allerede omkring 10 trykkerier på det skandinaviske marked, herunder E-print, EO Grafiska og Östertälje trykkeri, som alle er samlet i Skarpnäck i det sydlige Stockholm. Siden 2017 har SPG været en del af tyske onlineprinters.

Ud over tryksagsproduktion i Kalmar har Lenanders Grafiska også filialer i Stockholm, Anderstorp og Västervik. Virksomheden tilbyder både offset- og digitaltryk, men også storformat, efterbehandling, reklamebureau, studie og lager og distribution.

– Dette salg er en nødvendighed, som branchen ser ud i dag. Industrien gennemgår én transformation, og pandemien har ikke gjort fremtiden lysere for mellemstore trykkerier, siger Svante Oledal, administrerende direktør for Lenanders Grafiska.

I dag har Lenander Grafiska omkring tredive ansatte. Med ejerskiftet afvikles trykproduktionen i Kalmar og flyttes primært til Skarpnäck, men noget af produktionen flyttes også til Danmark. Personalet i produktionen vil blive tilbudt at flytte med. Salget forbliver i Kalmar og flytter til nye centrale lokaler.

I begyndelsen af sommeren købte SPG Cool Grey og konsoliderede yderligere sin position på markedet i Danmark. Virksomheden forventer at foretage flere opkøb i Sverige i fremtiden for at blive markedsleder.

– Vi vil gerne have en dialog med trykkerier i Sverige, der overvejer salg. Vores mål er at blive lige så stærk i Sverige som vi er i Danmark, siger Lasse Frausig.

SPG overtager Lenandes Grafiska fra 1. september 2021.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.