Forside / Nyheder / varioPRINT iX-serien fejrer et succesfuldt første år

varioPRINT iX-serien fejrer et succesfuldt første år

Vikiallo kampagnebanner november 2021

Canons inkjet-arkproduktionsprinter varioPRINT iX blev lanceret i april 2020. Den har i løbet af det første år på markedet været en absolut succes. Med over 100 solgte enheder i det første år har løsningen vist sig at være populær i hele verden.

Særligt grafiske virksomheder har installeret printeren. Det ses af, at 70 % af brugerne er kommercielle og online-printvirksomheder, der fremstiller traditionelle kommercielle printapplikationer, herunder brochurer, lykønskningskort, flyers, postkort og bøger.

Grafiske virksomheder er udfordret med mindre oplag, højere omkostninger, kortere leveringstider og efterspørgsel efter et mere forskelligartet print-løsninger. Det sætter dem under konstant pres til at øge produktiviteten.

Canon lancerede varioPRINT iX-serien for at tilbyde en løsning, der ikke ville blive et valg mellem kvalitet og hastighed. Den skulle kunne levere førsteklasses kvalitet på et bredt udvalg af medier.

Kraftigt reduceret leveringstid

Over 40 % af varioPRINT iX-seriens nye brugere har ikke prøvet Canons udstyr før. De har installeret printeren for at komplementere andre teknologier eller for at flytte printoplag fra offset og liquid toner til digitalt inkjet.

Siden installationen af en varioPRINT iX2100-printer har Printmedien Ennetsee AG, en mindre grafisk virksomhed i Schweiz, udskiftet alle sine offset-maskiner. Virksomhedens ejer, Roman Nussbaumer siger, at – offset-print er noget, der hører fortiden til for os. I dag printer vi kun inkjet.

Roman Nussbaumer fremhæver, hvordan iX2100 har gjort det muligt for virksomheden at fjerne trin i printprocessen og øge produktiviteten: – Med Canons varioPRINT iX-serie kan vi fremstille produkter på en mere produktiv måde, og vi kan hurtigere tilpasse os markedet. Ved at bruge inkjet kan alle processer samles i ét trin. Det betyder, at ordre kan leveres inden for seks-syv timer – i stedet for to til tre dage, som vi tidligere behøvede med offset. Samtidig er produktionen kvalitetssikret, og der er ingen fejl i printkørslen.

Seriens succes på markedet underbygges af, at varioPRINT iX-serien i 2020 fik tildelt en EDP-pris, og den blev udset som en førende teknologi på Keypoint Intelligence Outstanding Innovation Awards inden for produktionsprint, hvor dommerne fremhævede, at varioPRINT iX-serien er – den første ægte inkjet-arkprinter, der kan håndtere både coatede og ikke-coatede medier i forskellige formater og gramvægte.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.