Forside / Nyheder / Miljø / Grakom sætter fokus på emballage

Grakom sætter fokus på emballage

Den 6.oktober kl. 12.00 i Middelfart har Grakom inviteret til en dag i emballagens tegn. Emballagen har været under pres i snart lang tid. Emballage kan dog ikke undværes, og fokus på miljø og klima i forbindelse med emballage er stort. Men er de bæredygtige alternativer virkelig så bæredygtige? Det er blandt andet et af de emner, der vil blive debatteret på Emballagedagen.

Vi har spurgt Michael Brochmann fra Grakom om baggrunden for invitationen til dagen, hvor emballage er i fokus med hensyn til blandt andet materialevalg, design, bæredygtighed og green washing.

– Emballageforbrug og materialevalg er noget der fylder på den grønne dagsorden og kan få både politikere, forbrugere og  ngo’er op på barrikaderne. EmballageForum har derfor i år valgt at lade den årlige Emballagedag have temaet innovation og grønne løsninger. Konferencen kommer hele vejen rundt om emnet så både detailhandlen, producenterne, designerne og forbrugerne får givet indspark til, hvordan emballage og øget miljøbevidsthed hænger sammen, fortæller Michael Brochmann, og han fortsætter:

– Men det er også vigtigt for EmballageForum, at vi ser på, hvordan emballagedesign og budskaber kan medvirke til at præge forbrugeropfattelse og adfærd. Herunder hvor går grænserne for green washing. Det giver Forbrugerombudsmanden sit bud på, og en adfærdsforsker giver eksempler på, hvordan forbrugerne kan blive forledt til at tro at emballagen er mere bæredygtig end den er ved det visuelle layout.

Emballagedagen arrangeres af Grakoms brancheforening EmballageForum. For dem har det været vigtigt at konferencen kan være med til at nuancere hele miljødebatten på emballageområdet og få taget temperaturen på, hvor vi står i dag, men ikke mindst at kigge fremad og få en vurdering af, hvad design og materialevalg kan gøre for at emballagen fremadrettet bliver endnu mere tilpasset den grønne omstilling.

Du kan læse programmet for Emballagedagen under “Events“, her kan du også tilmelde dig dagen med det højaktuelle emne om emballage.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.