Forside / Artikler / SAL Tryk: Vi printer på alt fra papir, folier og tekstil til promotion artikler
Niels Broberg fra Sal Tryk tager sig mest af salg og administration, men han kan også betjene alt udstyr i produktionen

SAL Tryk: Vi printer på alt fra papir, folier og tekstil til promotion artikler

I 2014 overtog Niels Broberg SAL Tryk, der var placeret i Strandby lidt nord for Frederikshavn. Det var et offsettrykkeri, som Niels Broberg siden sin overtagelse har udviklet til at blive et grafisk trykkeri, der kan hjælpe kunderne med alt, der kan printes på.

Veludstyret produktionshal

For et par år siden valgte Niels Broberg at flytte trykkeriet ind til selve Frederikshavn. I den forbindelse besluttede han ikke at fortsætte med offset-produktion, så det er opgaver, der i dag købes af underleverandører. Til gengæld er det en yderst veludstyret digital produktionshal, der møder øjet på Ellehammersvej i Frederikshavn, hvor SAL Tryk har indrettet sig i de nye lokaler. De råder over 800 kvm, og man træder ind i et stort, lyst og indbydende showroom med tryksager og alt inden for promotion og merchandise. Her kan kunderne hente inspiration. Og de seks medarbejdere står naturligvis til rådighed med rådgivning, således at kunderne også får løsninger, der matcher deres behov og samtidig er god markedsføring.

Opgaverne strækker sig fra etiketter til print på tøj

Det primære produkt hos SAL Tryk er dog print på papir. Selv formularsæt bliver stadig produceret mellem opgaver som etiketter, visitkort, plakater og brochurer samt skilte og bannere. Men ordrer omfattende beklædning, promotion og merchandise fylder også pænt i omsætningen – omkring 25 procent, anslår Niels Broberg.

Kunderne er fordelt over hele landet, men de lokale fylder mest. Det er både håndværkere, butikker, advokater, større virksomheder og kommunale institutioner. For eksempel har de rimelig travlt, da interviewet finder sted en fredag eftermiddag kl. 13.00. Et tidspunkt, hvor mange andre trykkerier er ved at lukke ned for weekenden. Men her kommer kunderne i en lind strøm både for at bestille varer og for at hente opgaver.

Og selv i produktionen er der fortsat travlt. Der er et landsdækkende atletikstævne, der skal afvikles i weekenden, som skal have en del produkter leveret, der er ved at blive pakket. Der bliver ikke lukket fredagstidligt hos SAL Tryk, i hvert fald ikke denne weekend.

– Vi forsøger at hjælpe kunderne med det de har brug for. Det kan fx være 6.000 par skrub-handsker, men det klarer vi også. Når vi har fyldt vores egen produktion, så fylder vi videre hos vores samarbejdspartnere, forklarer Niels Broberg.

Leveringstiden bliver kortere og kortere

SAL Tryk vil gerne betjene kunder over hele landet, men der er ekstremt fokus på leveringstiden – ikke mindst efter genåbningen.

– Det har været helt vildt. Hvor det før var levering fra dag til dag, der blev efterspurgt, er det nu ofte levering inden for samme dag, og det kan vi kun klare, hvis det er lokale kunder, forklarer Niels Broberg med et smil.

Hvordan tegner fremtiden?

– Vi kommer til at producere mere storformat. Men om vi får andre produkter end i dag, ved jeg ikke. Det skal give mening i den sammenhæng, vi allerede har, lyder svaret fra Niels Broberg, og han fortsætter:

– Inden for event- og firmabeklædning oplever vi, at fokus på god kvalitet og holdbarhed er stigende. Kunderne vil have kvalitet. Inden for promotion vil termokrus og drikkedunke nok fortsat stadig være efterspurgte produkter.

Hvordan ser du på fremtidens samarbejde trykkerier imellem?

– Det ville være fint, hvis vi ikke alle investerede i det samme udstyr, men til gengæld blev bedre til at bruge hinanden som underleverandører, lyder slutreplikken fra Niels Broberg, inden han skynder sig ud i produktionen for at hjælpe med at få de sidste ordrer færdige.

Niels Broberg kan klare alle opgaver i produktionen, men hans primære er salg, kundebetjening, ordre- og produktionsstyring. Jeg når at opleve ham i alle rollerne mens interviewet finder sted, men det hele sker alligevel stille, effektivt og imødekommende.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.