Forside / Artikler / Da Lasertryk fik et EAN-nummer, satte det gang udviklingen af Digiflow-systemet

Da Lasertryk fik et EAN-nummer, satte det gang udviklingen af Digiflow-systemet

I 2008 præsenterede det offentlige alle danske virksomheder for et helt nyt krav. Man skulle kunne fremsende digitale EAN-fakturaer til offentlige kunder. For Lasertryk.dk betød det en investering på 20.000 kroner til et nyt modul til økonomisystemet.

– Min svigerfar var personalechef i en større vestjysk kommune, og jeg klagede vores nød til ham under en familiemiddag, men han fortalte, at det godt kunne være, at vi var kede af det, men i kommunen var de meget glade, for de kunne reducere tidsforbruget på håndtering af bilag fra 13 fuldtidsstillinger til blot en enkelt pga. de digitale fakturaer, fortæller Esben Mols Kabell, der i dag er adm. direktør for Scandinavian Print Group, der bl.a. omfatter LaserTryk.dk, som han var medgrundlægger af. Han fortsætter:

– Jeg kunne godt regne ud, at selv om Lasertryk.dk var meget mindre dengang, så kunne vi også få en betydelig besparelse. Så om mandagen undersøgte vi, om vi også kunne få et EAN-nummer, og det fik vi som den første virksomhed i Danmark.

Fra et EAN-nummer til systemløsningen Digiflow

Det blev starten på at udvikle en intern IT-løsning til at håndtere bilag. Christoffer H. Hansen, der var LaserTryks IT-chef blev medstifter af selskabet Digisence. Han er i dag CTO i virksomheden., og han har stået i spidsen for, at Digiflow, som systemet hedder nu, ikke kun kan modtage bilag i en integreret løsning med økonomisystemet, men også inkluderer hele den interne håndtering med godkendelser, kontrol o.l. af fakturaerne.

Henrik Kruse, adm. direktør Digisence A/S

– Vi kunne hurtigt se, at andre virksomheder også kunne få samme glæde af løsningen, og vi udskilte den i et selvstændigt selskab, Digisense. De første mange år gik udviklingen af selskabet forholdsvis langsomt, men i de senere år er markedet blevet mere digitalt og med Henrik Kruse som adm. direktør de sidste to år er det begyndt at gå rigtigt stærkt. Det er et fint lille væksteventyr og ud over fortsat vækst i Danmark, er målet at komme i gang med udlandet inden for det næste år, fortæller Esben Mols Kabell.

De har rundet installation nummer 1.000

Digisense fejrer i disse dage, at Digiflow-løsningen til håndtering af digitale fakturaer er blevet installeret i 1000 virksomheder, men det hele startede med et trykkeri, der afskaffede den trykte faktura for sig selv og senere mange andre.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.