Forside / Nyheder / Marked / Sammen igen – endelig!
35-40 mennesker havde meldt deres ankomst til Canons Åbent hus-arrangement. Endnu flere forventes, når arrangementet gentages i Vejle den 29. september.

Sammen igen – endelig!

Canon var i denne uge blandt de første, der inviterede til et større komsammen for branchefolk med interesse i produktionsudstyr og nye spændende applikationer. Det var et åbent hus-arrangement, hvor de viste et pænt udvalg af deres maskiner samt eksempler på, hvad udstyret kan bruges til.

Med 35-40 tilmeldte var interessen tilpas stor, og ifølge Hans Dalmeijer fra Canon er den endnu større, når arrangementet gentages den 29. september i Vejle. Han siger: – Vi trænger alle sammen til at komme ud og se hinanden i øjnene, blive inspireret og ikke mindst diskutere, hvordan vi får formet en, i en hver henseende, bæredygtig fremtid.

Det var en glad Hans Dalmeijer der tog imod de mange gæster. Her kunne han blandt andet fortælle om Canons nye indgangsmodel i Colorado-seerien, 1630eren.

Canon benyttede lejligheden til at vise en række nye produkter, som på hver deres måde åbner nye muligheder. Det gælder blandt andet et par nye modeller i storformat-serien imagePROGRAF, et nyt samarbejde med Printech omkring efterbehandlingsudstyr til A3/A4-segmentet og ikke mindst en helt ny version af PRISMA Prepare med tilnavnet GO.

Lars Juul Hansen slog et slag for den nye imagePROGRAF GP-300, som har fået en ny farve i paletten.

Nye imagePROGRAF-produkter

Produktspecialist Lars Juul Hansen demonstrerede den nye imagePROGRAF GP-300, som er en seks-farveprinter, hvor den ene kanal er dedikeret til en helt nye Flourecent Pink. Sammen med de øvrige CMYK-farver giver den mulighed for at gengive op mod 99% af farverne i Pantone-skalaen, ifølge Canon. Det gør den selvsagt til et godt valg for blandt andre detailhandelen, hvor in-store plakater ofte skal gengive produkter i spektakulære farver.

Printeren kommer i en 24” og 36” version og kan printe til kant. Det giver mulighed for at printe færdige plakater direkte ud ad printeren. Den anvender en pigmenteret og vandfast farve, der giver lang holdbarhed og anvendelighed udendørs.
I samme serie kommer senere på måneden en GP-400, som har 11 farver. Udover Flourecent Pink har den også grøn, orange og violet i flourecente farver.

De nye farver er en del af den nye LED-farveserie 358, som har et lidt mere mat udtryk i forhold til 357eren. Den er samtidig mere efterbehandlingsvenlig med en mere robust overflade. Forløberen 357 bibeholdes og begge farvetyper kan bruges i imagePROGRAF-serien efter behov.

Satser mere på efterbehandling

Canon har ikke nogen tradition for udvikling af efterbehandlingsudstyr. Nu har de i Danmark valgt at indgå et samarbejde med firmaet Printech, der forhandler en række forskellige efterbehandlingsløsninger. Som en konsekveens af dette samarbejde, har Canon for nylig installeret en digital skæremaskine hos en af deres kunder i samarbejde med Printech (Læs mere her). Et produkt som Benny Duus fra Canon tror, at mange mindre trykkerier kan have stor glæde af. På åbent hus-arrangementet stillede Printech op med en manuelt fødet false/hæftemaskine med squarfold (SQ 320) fra Mamo, som kan false og hæfte brochurer i A4 tværformat.

Canon viste også en bred vifte af produkter frem, som var produceret på deres udstyr. Her en række eksempler på DuPonts vejrbestandige Tyvek-materiale.

PRISMA Prepare Go – nu i skyen!

Samme dag som det åbne hus fandt sted frigav Canon en helt ny version af deres PRISMA Prepare software med tilføjelsen Go. Det er en cloud-baseret software, som altså kører via en almindelig web-browser.

Det er en light-version af PRISMA Prepare, som er interessant for især mindre virksomheder, der gerne vil knytte et tættere bånd til kunderne. Kernen i produktet er, at printudbyderen med få klik kan oprette en kunde. Herefter har kunden sit eget interface til virksomheden, hvor de kan uploade en ordre og følge jobbets gang gennem virksomheden for til sidst at få besked om, at det er klar til levering. Der er ikke tale om en web-to-print løsning med fx prisberegning. Det er et redskab der knytter kunde og printudbyder tættere sammen.

Når jobbet er inde i printudbyderens domæne, kan udbyderen udføre en række funktioner som kendes fra PRISMA Prepare. Det gælder preview, farvestyring, udskydning, jobkø m.m. Og da det som nævnt er cloud-baseret kan funktionerne udføres uden at man er fysisk til stede ved printeren. Hvis ellers der er papir i maskinen.

PRISMA Prepare Go vil blive solgt som en licensaftale, hvor man betaler for brugen af softwaren og samtidig er sikret, at det altid er nyeste version der anvendes.

Nye high-end storformat produkter

Før sommeren lancerede Canon en entry-model i Colorado-serien, som de også slår et slag for i deres åbent hus-arrangement. Den er udstyret med et nyt sæt printhoveder, der, selv om der kun er halvt så mange, alligevel yder 70% af den hastighed, som 1650eren kan klare. Derudover har den kun gloss-mode, enkeltsideprint samt én medierulle. Alle tre ting kan dog opgraderes, så den kan printe både mat og blank med samme farve (FLXFinish), dobbeltsidet print samt udstyres med en ekstra medierulle.
Du kan læse mere om Colorado 1630 her.

Sommeren bød også på en ny Arizona, som på samme måde er tænkt som en start model. Den viser de ikke på åbent hus-arrangementet, men tilgengæld viser de en række forskellige applikationer, som er produceret på den. Du kan læse mere om Arizona 135 GT her.

Læs mere om næste åbent hus-arrangement her.

Et Åbent hus er en åbenlys chance for at tale med eksperterne, hvilket flere benyttede sig af.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.