Forside / Nyheder / Marabu og Koenig & Bauer lancerer digital løsning til relieftryk på glasprodukter

Marabu og Koenig & Bauer lancerer digital løsning til relieftryk på glasprodukter

Fremstilling af glasprodukter med relief-dekorationer kræver normalt en støbeform med det specifikke reliefmønster. For at løse dette problem har Marabu og Koenig & Bauer samarbejdet om en inkjet-baseret løsning, der tilbyder glasproduktproducenter et alternativ til traditionelle teknikker.

Det er et stigende marked for eksklusive flasker til øl, vin og spiritus, men også parfume- og skønhedsprodukter der har initieret dette samarbejde.

Marabu og Koenig & Bauer har udviklet en inkjet-løsning, der giver mulighed for direkte udskrivning af individuelle glasprodukter, fra engangsartikler til produktion i industriel skala.

Systemet bygger på Koenig & Bauer’s Kammann K15 og K20 familie. Det er muligt at udskrive store områder, også med farver, som ofte kræves til mærkevarelogoer og for at frembringe stærke visuelle effekter.

Alle trin i udskrivningsprocessen er integreret i K15- og K20 -systemerne. Servo-motorer bruges til nøjagtigt at placere og flytte objektet, der skal udskrives, og printerenheden. Dette gør det muligt at dekorere enhver for glasprodukter. Metoden giver desuden skarpere konturer end ved konventionel støbeformsfremstilling.

Lakken blev udviklet i tæt samarbejde mellem Koenig & Bauer og Marabu for at sikre, at den blev skræddersyet til trykprocessen. Marabus nye lak blev udtænkt specielt til digitalprint af reliefdekorationer, især på glasunderlag.

Metoden giver mulighed for at fremstille sofistikerede design på glasgenstande, såsom parfumeflasker, drikkeglas og drikkeflasker. Antallet af lag kan varieres i overensstemmelse med kundespecifikke behov. Teknologien eliminerer fuldstændig behovet for dedikerede støbeforme.

Resultaterne opfylder de krav, der er defineret for opvaskemaskineholdbarhed: 500 cyklusser i en industriel opvaskemaskine og 50 cyklusser i en husholdningsopvaskemaskine. Lakken er også genbrugsvenlig; trykket oxiderer helt uden rester, når glassubstratet smeltes til genbrug.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.