Forside / Nyheder / Miljø / Kodak modtager pris for at fremme bæredygtig udvikling
Billedet er lånt hos kodak.com.

Kodak modtager pris for at fremme bæredygtig udvikling

Kodak er blevet tildelt den amerikanske Pinnacle InterTech Award i 2021 for sine procesfrie plader Sonora Xtra. Virksomheden modtager prisen for sit bidrag til at fremskynde en mere bæredygtig udvikling i trykindustrien.

Pinnacle InterTech Award uddeles af den amerikanske medlemsorganisation Printing United Alliance. Prisen gives til innovationer, der har potentiale til at få stor indflydelse på trykindustrien.

Kodaks procesfrie trykplader i Sonora Xtra-serien er rettet mod trykkerier, der ønsker at gøre deres produktion mere miljøvenlig. Der kræves ikke kemikalier, vand eller energi til at fremkalde pladerne. Pladerne går direkte fra CTP til trykpressen. Der er ingen kemisk fremkaldelse.

Ifølge Kodak er processen velegnet til trykkerier, der trykker store volumener i ark, heatset og coldset, offset, emballage og med UV-hærdning. Pladerne kan anvendes på de fleste substrater.

Betydelige besparelser

Ud over fordelene i prepress kan pladerne også spare penge under selve trykningen. Kodan anslår at besparelsen kan være på helt op til $ 315.000 (eller omkring 2 mio. DKK) for et stort trykkeri. Disse besparelser er mulige takket være færre produktionsstop til at producere nye plader, færre fejlslagne kørsler og generelt reduceret spild.

– Flere og flere trykkerier skifter nu til procesfrie plader. Det er en øget interesse for at beskytte miljøet, et konstant pres for at reducere omkostninger samt et ønske om en mere effektive arbejdsgange, siger John O’Grady, senior vice president for traditionelt tryk hos Kodak i en pressemeddelelse.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.