Forside / Nyheder / Marked / 1.000 solgte trykværker siden sommeren 2021 – og 500 i ordrebogen
Repræsentanter fra Gafs Kartong og Heidelberg poserer foran en allerede installeret trykmaskine.

1.000 solgte trykværker siden sommeren 2021 – og 500 i ordrebogen

Vikiallo kampagnebanner november 2021

Heidelberg oplever et voksende globalt opsving på deres kerneforretning. Kunderne investerer i de nyeste teknologier og løsninger. Senest har det svenske emballagetrykkeri, Gafs Kartong,  bestilt en Speedmaster CX 104-6+L med nyudviklet lakenhed i en Push to Stop-konfiguration. Maskinen, som forventes at blive leveret sammen med en Suprasetter 106-pladesætter, ankommer inden jul.

– Siden vi lancerede vores nye universalpresse i sommer, Speedmaster CX 104, har den vist sig at være et stort hit på markedet. Vi har allerede rundet 1.000 solgte trykværker og har ordre på over 500, siger Stefan Hasenzahl, leder af Product Management hos Heidelberg.

Satsningen på kerneforretningen ser ud til at give pote

De positive tendenser er slået i gennem på regnskabet løbet af andet kvartal af regnskabsåret 2021/2022 (1. juli til 30. september 2021). Opsvinget fortsatte i stort set alle regioner i forhold til året før, og bidrager i høj grad til at forbedre driftsresultatet.

Koncernens halvårssalg steg med 22 procent til €983 millioner (foregående år: €805 millioner). EBITDA-tallet på €75 mio. var også højere end året før (€67 mio.), på trods af første halvår af det foregående år var positivt påvirket af indtjeningen fra omstruktureringen af pensionshensættelser på €73 mio., salget af et datterselskab og den udbredte brug af korttidsarbejde.

I den nuværende rapporteringsperiode nyder Heidelberg godt af et stigende salg, langt bedre omkostningseffektivitet og en indtjening på over €20 millioner fra salget af docufy GmbH, som ikke er en del af virksomhedens kerneforretning.

De internationale logistikflaskehalse i hele branchen gjorde sig allerede gældende i løbet af første halvår i form af leveringsforsinkelser. Materialeforsyninger har været underlagt det velkendte pres. Men et tæt samarbejde med leverandører og godkendelse af alternative komponenter forhindret mere alvorlige negative effekter i denne periode.

Ny kontraktaftale på produktivitet og leverandørstyret varelager

Bertelsmann Printing Group (BPG) har indgået yderligere to såkaldte Subscription Smart-kontrakter med Heidelberg. En renoveret Speedmaster XL 162-8-P vil påbegynde produktion hos Mohn Media i januar 2022. Senere følger en ny Speedmaster XL 106-10-P+L i februar.

Via Subscription Smart-aftalerne vil Heidelberg tilbyde Mohn Media rådgivning og support for at nå specificerede produktivitetsmål. Det sker som en del af et femårigt præstationspartnerskab. Kontrakten omfatter services og lagerstyring for udvalgte forbrugsvarer og servicedele (leverandørstyret varelager).

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.