Forside / Nyheder / Ledelse / Ser du muligheder i genbrug? Det gør Louis Skilte, Plotteriet og Onprint
Notesbog fremstillet af overskudspapir

Ser du muligheder i genbrug? Det gør Louis Skilte, Plotteriet og Onprint

Marabu kampagnebanner – maj 2022

Da pandemien ramte Danmark, gik der ikke lang tid, før mange begyndte at tilbyde print på mundbind, fremstille plast visirer, plastafskærmning til butikspersonale med mere. Det er dejligt at bevæge sig rundt i en branche, hvor mange er i stand til at se muligheder.

Der bliver også set muligheder i genbrug af de materialer, der er i virksomhederne.

Vin-“karton” bøjet i overskydende plast-stykker

Hos Louis Skilte i Herning arbejder de meget i plast. Derfor har de også en del overskydende plast. Men hvorfor bare smide det ud. Hvorfor ikke forme det fx vin-gaveæsker. Resultatet er nogle superflotte og helt unikke gaveæsker.

Notesbog fremstillet af overskudspapir

Hos Plotteriet i Aarhus, hvor de har en del overskudspapir fra deres printopgaver, har de udviklet nogle lækre ”nye” produkter i form at blokke og en årskalender, der udelukkende er fremstillet af overskudspapir. En blok indeholder derfor også forskellige papirkvaliteter. Men er flotte og et produkt, de sælger til fx museumsbutikker.

Hos Onprint i Holbæk tænker de også meget i genbrug af forskellige materialer. De har blandt andet skabt nogle flotte loftlamper fremstillet af genbrugspap – se topbillede.

Onprints nyindrettede Cowork kontorhotel med et meget langt billede printet på lyddæmpende akustikplader

genbrugsbord og folievæg

Og hos Onprint stopper de ikke ved at udnytte affaldsmaterialer. De går hele vejen, når det gælder om at tænke i nye muligheder og bruge de ressourcer, de har til rådighed, bedst muligt. Ib Hansen, indehaver af Onprint, er fx en usædvanlig god fotograf. Det har de i mange år benyttet sig af i forbindelse motiver til lyddæmpende akustikplader.

Og da de fik for meget plads i trykkeriet, gik de i gang med at indrette et fint kontorhotel, hvor både lamper og lyddæmpende akustikplader er taget i brug. Og hvorfor ikke også tilbyde fotooptagelser, når man nu er en ret så god fotograf?

Hvis nogen er god til at se muligheder generelt og også i genbrug, så må det være Ib Hansen fra Onprint.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.