Forside / Nyheder / Ledelse / En ildsjæl tager over hos Sign Service
Jubilæet bliver også markeret med et nyt logo, som skal signalere en moderne virksomhed, fortæller Benny Eriksen.

En ildsjæl tager over hos Sign Service

Man er ikke i tvivl om, når man er tæt på Benny Eriksen, at her er en mand med et særligt højt energiniveau. Dynamikken stråler ud af den lille mands energiske bevægelser og tale. Efter 24 år i virksomheden, de sidste seks som direktør, overtager han fra 1. januar 2022 det fulde ejerskab i Sign Service A/S. Det falder sammen med at Sign Service fejer 30-års jubilæum den 3. januar 2022.

Benny Eriksen er udlært skiltemaler hos Esser Skilte i Nordjylland. Efter 10 år hos Esser Skilte lod han sig friste af et tilbud om at stå for indkøringen af en digital printafdeling hos Sign Service. Sign Service kendte Benny som kunde og havde set, at den dynamiske unge mand kunne være et godt emne til holdkortet.

I de efterfølgende år var Benny omkring i hele virksomheden og prøvede alt fra indkøb, produktion og montage til kundekontakt. Det gav en enorm indsigt som, koblet med det høje energiniveau, gjorde, at han allerede i 2006 blev tilbudt at overtage en mindre del af aktierne. I 2015 overtog han tillige direktørposten.

Sidst i december arbejdede de hårdt for at have det nye design klar til jubilæet den 3. januar. Det blev så udskudt.

Skaber internationalt netværk

I sin tid hos Sign Service har Benny Eriksen været primus motor på flere spændende projekter. Blandt andet har han under sin rejseaktivitet og messedeltagelse opbygget et internationalt netværk som har fået et formelt navn. Gruppen, som består af virksomheder med samme profil som Sign Service, kalder sig GIGA.

På fx meget store messer deler de opgaverne imellem sig og dækker forskellige områder af messen. Så mødes de til en frokost eller middag og deler deres erfaringer. På den måde kan de hurtigere og mere dybtgående få indkredset de interessante nyheder på en messe. I kraft af, at de opererer i forskellige lande, har de ingen konkurrencekonflikter.

Gruppen mødes to gange om året. Den ene gang er på fx FESPA, mens det andet møde foregår hos et af medlemmerne, hvor de diskuterer tendenser inden for både markeder og teknologier.

Etablerer tekstilfabrik

Et andet udkomme af dette internationale netværk er, at Sign Service, sammen med tre andre medlemmer af GIGA-gruppen, har startet deres egen fabrik i Portugal, hvor de producerer polyester-baserede tekstiler med silikonebånd. Benny Eriksen fortæller:

– Det skete i en periode (2014), hvor vi var meget pressede af konkurrencen fra Østeuropa. Et af medlemmerne i GIGA kommer fra Portugal, som har historisk gode erfaringer med produktion af tekstiler. Vi satte os for at bygge vores egen fabrik for at kunne få både en ordentlig pris på materialerne, men også en høj forsyningssikkerhed. Det er gået helt forrygende. Nuno, som styrer fabrikken, har verdens nemmeste job. Vi producerer kun til os selv og vi får de mængder og kvaliteter vi ønsker.

Udover ovenævnte har Benny Eriksen også været en af bannerførerne for at Sign Service er i gang med en omfattende digitaliseringsproces samt at de for et par år siden startede deres Wrap Academy, som for alvor er ved at få vind i sejlene.

Nyt hovedagentur

Som noget helt nyt er Sign Service pr. 1. januar 2022 blevet Master distributør af 3M vinduesfilm i hele Danmark. I den forbindelse søger de nu kandidater til at blive preferred partner. Det indebærer blandt andet, at man skal gennemgå praktiske og tekniske kurser hos Sign Service og bestå en 3M-certificering. Man vil til gengæld få både slags- og teknisk back-up fra Sign Service samt markedsføring på forskellige digitale og analoge platforme.

Wrap Academy er det eneste uddannelsessted i Danmark med 3M endorsed kurser.

Meget godt i vente

Der er hele tiden noget i gære hos Sign Service. Men Benny Eriksen fortæller, at der ikke kommer til at ske de store forandringer i det daglige.

– Vi skal forsat være kendte som branchens bedste leverandør. Vi har mange gode og trofaste kunder, som vi skal gøre alt for at fastholde. Der, hvor vi måske skal tænke på at styrke vores position, er overfor alle de nye aktører i branchen. Der kommer hele tiden nye til og de kender os ikke nødvendigvis. Dem skal vi blive bedre til at nå, uden at støje så meget, at slutkunderne tror de kan gå direkte til os. Vi er og bliver en underleverandør til skiltevirksomhederne, siger Benny Eriksen.

Jubilæet bliver også markeret med et nyt logo, som skal være med til at tegne et billede af en moderne virksomhed. Han slutter af med at fortælle, at de kommer til at vise en række nye produkter på Sign & Print-messen til maj. Han vil dog ikke nærmere ind på, hvilken type det drejer sig om. Men det er altid godt at have nogle nyheder i ærmet.

Jubilæet udskudt

Jubilæet er på grund af corona udskudt fra den 3. januar til den 29. april. Du kan læse mere her.

Produktionen kører for fuld damp med det mest moderne udstyr, for at kunne servicere de mange skiltevirksomheder.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.