Forside / Nyheder / Marked / En strejke kan forværre situationen på papirmarkedet
Billedet er lånt hos UPM.

En strejke kan forværre situationen på papirmarkedet

Omkring 3.000 arbejdere hos den finske skovbrugsgruppe UPM gik i strejke den 1. januar 2022 og lukkede alle UPM’s fabrikker i Finland, skriver UPM på deres hjemmeside.

Tre fagforeninger, der repræsenterer papirarbejdere samt ledere og elektrikere, havde tidligere advaret om, at de ville strejke, hvis der ikke blev indgået en ny kollektiv overenskomst om løn og arbejdsvilkår, inden den tidligere overenskomst sluttede den 31. december.

UPM stoppede de kollektive overenskomstforhandlinger for et år siden med et ønske om at forbedre rentabiliteten ved at søge individuelle overenskomster for de forskellige faggrupper.
Omvendt har medarbejderne krævet, at UPM underskriver en kollektiv overenskomst.

Strejken slutter den 22. januar, medmindre der opnås en aftale inden da, siger fagforeningerne ifølge nyhedsbureauet Reuters.

De berørte papirfabrikker er ifølge PrintWeek:

  • UPM Jämsänkoski (grafiske papirer inklusive ubestrøget magasinpapir og specialpapir)
  • UPM Kymi (WFC og WFU grafiske papirer inklusive Finesse og Fine)
  • UPM Kaukas (LWC grafiske papirer inklusive Ultra og Star)
  • UPM Rauma (LWC magasinpapir)
  • UPM Tervasaari (special release liner base papers)
  • UPM Raflatac Tampere (etiketter)

UPM Kymi, Pietarsaari og Kaukas pulpproduktioner er også inkluderet i strejken.

Det bliver en betydelig mængde papir, der ikke kommer i markedet som planlagt. Det må alt andet lige påvirke den i forvejen ustabile situation på papirmarkedet. UPM skriver dog i en pressemeddelelse, at de forsøger at servicere deres kunder med leverancer fra fabrikker uden for Finland.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.