Forside / Artikler / Top 10 onlineressourcer for grafiske designere
Foto: [email protected] on Unsplash

Top 10 onlineressourcer for grafiske designere

Marabu kampagnebanner – maj 2022

Den grafiske designindustri er et meget konkurrencepræget og hurtigt skiftende felt. Det kan være svært at følge med i de seneste trends, men der er mange ressourcer tilgængelige online. Nogle af disse kan hjælpe dig med at holde styr på dit spil, som indehaveren af bureauet Innerpoint, Casper Hornstrup, udtrykker det.

Uanset om du arbejder som freelancer eller i et bureau, vil disse 10 hjemmesider være nyttige. De tilbyder selvstudier, skabeloner og andre nyttige oplysninger til designere på alle færdighedsniveauer. Her får du Caspers bud på ”Top 10 onlineressourcer for grafiske designere”.

1. Adobe Creative Cloud

Adobe Creative Cloud er selvfølgelig kendt af de fleste. Den giver dig adgang til design- og videoredigeringsværktøjer til at forbedre dine design og videoer. Det inkluderer suiter som Photoshop og Illustrator sammen med andre typer design-apps. De tilbyder også cloud storage og fildelingstjenester, så hvis du samarbejder med andre designere, kan de få adgang til dine aktiver overalt i verden. Derudover tilbyder de også videoredigeringssoftware som Premiere Pro og After Effects CC. De kan være gavnlige for dem, der har brug for disse muligheder. De har eksisteret i over 25 år, så de har udviklet deres software i lang tid for at få det helt rigtigt. Derfor bliver Adobe pakken flittigt brugt af mange professionelle bureauer.

2. Free Design Resources

Free Design Resources er en fantastisk ressource for designere, der gerne vil lære mere om design og også få adgang til værktøjer, skabeloner og andre aktiver. Den har en meget slank grænseflade, som gør det nemt for dig at udforske deres bibliotek af ressourcer, samt en komplet blog, der opdateres ugentligt med tutorials om, hvordan du bruger din software til sit fulde potentiale. En anden fed ting ved denne hjemmeside er, at den giver dig mulighed for at oprette en konto, så du kan holde styr på de ressourcer, du bruger oftest, og om der er tilføjet nogle nye siden sidst.

3. CreativeMarket

CreativeMarket er en hjemmeside, der giver grafiske designere mulighed for at sælge deres produkter og aktiver til andre designere. Dette kan omfatte skrifttyper, skabeloner, teksturer og andre designressourcer. De har et enormt bibliotek af produkter, som du kan bladre igennem for at finde det perfekte aktiv til dit næste projekt. De tilbyder også en månedlig abonnementstjeneste, som giver dig adgang til alle produkterne i deres bibliotek til en nedsat pris.

4. Smashing Magazine

Smashing Magazine er et onlinemagasin for designprofessionelle, og det indeholder artikler om nyttig og indsigtsfuld information. Deres hjemmeside bliver besøgt af designere over hele verden, så du kan lære meget af de designtrends, der sker globalt. De har også et meget aktivt fællesskab, som du kan engagere dig i, hvis du vil bede om hjælp eller give råd til andre. De dækker emner som webdesign, grafisk design, UX-design, app-design og mere.

5. Envato

Envato er en hjemmeside med tusindvis af ressourcer til digitale designere, og de tilbyder både betalt og gratis indhold. De giver også nyttige designoplysninger, og de har en blog, hvor du kan læse om de seneste opdateringer i branchen.
De har en markedsplads, hvor du kan købe ressourcer til dine projekter. De giver også en overkommelig medlemskabsmulighed kaldet Envato Elements, som giver dig adgang til tusindvis af digitale ressourcer og skabeloner. Tilmeld dig en gratis prøveperiode på medlemskab, hvis du vil teste deres tjenester.

6. UI Design Daily

UI Design Daily har en bred vifte af gratis designaktiver, herunder knapper, ikoner, skrifttyper, mønstre og former, der er nyttige til mange forskellige typer design. Deres samling af ressourcer opdateres dagligt, så du kan vende tilbage hver dag for at få adgang til alt nyt, som de måske har tilføjet siden sidste gang, du besøgte.

7. Graphic Burger

Graphic Burger er et online-fællesskab, hvor designere kan dele deres værker og designs med andre, der er interesserede i at se dem. De har en blog, hvor de deler skabeloner og ressourcer, som kan være meget nyttige for dem, der starter i deres designkarriere. Deres hjemmeside har også en online butik, hvor du kan købe sjove t-shirts, krus og andre ting, som du måske kunne lide med dit yndlingsdesign på dem.

8. Unsplash

Unsplash er en meget enkel hjemmeside, der tilbyder billeder i høj kvalitet, som du kan bruge til dine designs. De tilbyder disse gratis stockbilleder under Creative Commons-licensen til det offentlige domæne, så de er helt gratis at bruge uden nogen tilskrivning eller begrænsninger overhovedet. Billederne på dette websted er utroligt smukke og unikke billeder, der blev taget af talentfulde fotografer over hele verden.

9. Typewolf

Typewolf er en hjemmeside, der har til formål at hjælpe dig med at vælge de rigtige skrifttyper til dine designs. De leverer artikler og ressourcer, der hjælper dig med at vælge skrifttyper, der matcher din designstil og ville være egnede i forskellige sammenhænge. De tilbyder også en live forhåndsvisning af hver skrifttype, som giver dig mulighed for at se, hvordan den ville se ud på nettet.

10. Font Pair

Font Pair er et andet websted, der tilbyder forhåndsvisninger i realtid af skrifttyper, som du kan bruge i dine designs. Deres samling indeholder mere end 900 skrifttyper, der kommer fra forskellige designere, så du får adgang til mange muligheder, der er gratis til kommerciel brug. De tilbyder også nyttige artikler om forskellige emner som web.

Listen ovenfor indeholder en række ressourcer, som du kan bruge til at forbedre dine færdigheder i grafisk design. Disse hjemmesider giver dig adgang til relevant viden og effektive værktøjer. Du kan lære af tutorials, læse om designrelaterede nyheder, få inspiration fra andres værker, downloade gratis ressourcer og meget mere. Du vil også være i stand til at få adgang til nogle af disse ressourcer gratis, hvilket kan spare dig for mange penge.

– Jeg håber, du kunne lide dette indlæg, og hvis du gjorde det, så del det med dine venner ved at klikke på ikonerne for sociale medier. Jeg sætter også pris på forslag til fremtidige emner, som jeg kan dække, så du er velkommen til at skrive til en idé i kommentarfeltet, slutter Casper Hornstrup fra Innerpoint.

www.innerpoint.dk

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.