Forside / Nyheder / Ledelse / Den finske papirstrejke afsluttes med historisk aftale

Den finske papirstrejke afsluttes med historisk aftale

Marabu kampagnebanner – maj 2022

UPM og papirarbejderforbundet er blevet enige om de første virksomhedsspecifikke kollektive overenskomster nogensinde for fem UPM-virksomheder. Strejken på UPM-fabrikkerne i Finland stopper øjeblikkeligt, og medarbejderne vil vende tilbage på arbejde. Strejken omfattede UPM Pulp, UPM Communication Papers, UPM Specialty Papers, UPM Raflatac og UPM Biofuels enheder i Finland. UPM genstarter kundeleverancer så hurtigt som muligt.

Forligsmanden fremlagde forligsforslag til separate kollektive overenskomster for UPM Pulp, UPM Communication Papers, UPM Specialty Papers, UPM Raflatac og UPM Biofuels, og begge parter godkendte dem den 22. april.

– Vi er meget glade for, at parterne har godkendt alle forligsforslag, og at Papirarbejderforbundets lange strejke ophører. UPM og fagforeningen har skrevet historie sammen ved at blive enige om fem erhvervsspecifikke overenskomster, som erstatter papirindustriens gamle overenskomst fra 1940’erne. UPM’s mangeårige mål har været at bringe overenskomstforhandlingerne til et niveau, hvor vilkårene for arbejdet er bedst kendte, det vil sige de enkelte virksomheder. Forhandlingerne fører til aftaler, der kommer både virksomhederne og medarbejderne til gode og styrker præmisserne for succes langt ud i fremtiden, siger Riitta Savonlahti, Executive Vice President, Human Resources, UPM.

– I forhandlingerne blev mange aspekter af kontrakterne set fra et helt nyt synspunkt. Processen var lang, men i sidste ende var vi i stand til at blive enige om ansættelsesvilkår, der tager hensyn til vores virksomheders behov og særlige forhold. Nye vilkår øger virksomhedernes og møllernes produktivitet og konkurrenceevne og sikrer også gode vilkår for medarbejderne, siger Jyrki Hollmén, Vice President, Labor Markets hos UPM.

Kontraktperioden for de nye aftaler er fire år. Lønstigninger er på linje med den nuværende branchenorm. Lønrevisioner vil blive forhandlet efter de første to år. Nye aftaler er strukturelt mindre komplicerede end den gamle, og antallet af sider er omkring halvdelen af det tidligere, skriver UPM i en pressemeddelelse.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.