Forside / Nyheder / Fuldautomatisk skæring, stansning og pakning af etiketter

Fuldautomatisk skæring, stansning og pakning af etiketter

Marabu kampagnebanner – maj 2022

Skæremaskineproducenten Polar har udviklet et skære/stansesystem til efterbehandling af vådlimsetiketter. Det fungerer fuldstændig uden manuel indgriben. Den nye DC-12 Rapid blev præsenteret på LabelDays hos Heidelberg i Wiesloch i slutningen af april. Den er udviklet i samarbejde med datterselskabet Dienst Verpackungstechnik, som er specialiseret i emballageløsninger til fødevare- og non-food-industrien.

Systemet er baseret på den nye Polar LabelSystem DC-12 Plus stansemaskine. Ved at bygge en række automatiseringskomponenter op omkring maskinen kan man nå en meget effektiv produktion.

Disse komponenter består af et system til automatisk fremføring af ark, en fuldautomatisk skæring til etiketter i strimler og sidst i arbejdsgangen en sorterings- og pakkestation, der henter de enkelte etiketbundter ved hjælp af en robot, vender dem og placerer dem sorteret i udlægningsstationen.

I LabelSystem DC-12 Rapid overtager robotten den ellers normalt manuelle med håndtering af 24 etiketbundter i minuttet. Navnet RAPID står for Robotics for Autonomous Processing of Industrial Die-Cut Labels.

Systemet består af de selvstændigt fungerende komponenter:

  • Air board lift / vinkelbræt med gribemaskine til pålæsning af trykte ark
  • Autotrim-M med justeringsstation skærer ark i strimler
  • En pusher til at flytte de skårne ark frem til læssebordet
  • Læssebord LT-S
  • AC Autocut 25 PLUS – skærer strimler op i bundter
  • Die-Cutter DC-12 PLUS – udstansning af etiketter
  • Bundler BD – bundter etiketterne
  • Pakkestation med robot til bundtpakning

Jobskifte med et tryk på en knap

Ud over effektivitetsaspektet eliminerer dette også den fysiske belastning af manuel pakning. Generelt har den høje grad af automatisering af systemet til formål at sikre den bedst mulige ergonomi, da manuelle indgreb under produktionen er elimineret.

De nye komponenter betjenes via en HMI, der overholder de nyeste industristandarder, ifølge producenten. Input og formatindstillinger er intuitive og nemme at håndtere. Opsætningstiderne er minimeret og jobstyring er tilgængelig for gentagne job. Et formatskift tager derfor kun 15 minutter takket være det menu-styrede jobskifte.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.