Forside / Nyheder / Farvebesparende software til emballageproduktion

Farvebesparende software til emballageproduktion

Marabu kampagnebanner – maj 2022

Agfa introducerer SolidTune for at optimere farveforbrug og produktions-flow i forbindelse med offset-baseret emballageproduktion.

Den nye teknik anvender en unik algoritme til dækflader og tekst efter at motivet er rastreret til tryk. Denne proces reducerer det samlede farveforbrug med i gennemsnit 3 %. SolidTune er tilgængelig på licens i både Apogee og Amfortis prepress workflows og kan bruges sammen med enhver rastreringsteknologi, inklusive Agfa [email protected]

SolidTune er udviklet med de specifikke udfordringer ved emballageproduktion i tankerne og bygger på elementer fra InkTune og PressTune, som er en del af Agfas ECO3-program for bæredygtig innovation.

Agfa skriver i en pressemeddelelse, at den farvebesparende algoritme anvendes efter rastreringen. Uden at de redegør præcis for det, tyder det på, at de identificerer alle dækflader og reducerer dækningen inden for dækfladen med fx 3%, så den fx i stedet bliver 97%. På grund af punktbredningen vil fladen alligevel opleves som en dækflade og farvemætningen være næsten identisk med fuldtone. Det smarte er så, at de undlader denne farvereduktion langs kanterne for at beholde en skarp kontur.

Denne nye tilgang giver farvebesparende fordele og forkorter den samlede produktionstid, da et tyndere farvelag tager mindre tid og energi at tørre. Og med hurtigere tørring kan downstream-processer såsom efterbehandling og udstansning finde sted hurtigere. Det giver mulighed for hurtigere levering og sparer på lageromkostninger.

Ydermere forbedrer SolidTune farvefordelingen i farveværket og reducerer problemer med afsmitning. Der vil også være en mindre belastning af farve på substratet, hvilket reducerer risikoen for oprivning af fibre fra det øverste papirlag.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.