Forside / Nyheder / Medier / 70 års rejse: fra typograf til fabriksejer

70 års rejse: fra typograf til fabriksejer

I 1945 grundlagde Herman Bosman det, der i dag er kendt som Grafityp. Dengang var det en lille virksomhed i Amsterdam, som arbejdede med typografi, skilte og reklame.
Bosman fik stor succes og udvidede til flere byer i Holland, før han i 1969 købte en nedlagt fabriksbygning i Belgien og fortsatte med at udvide virksomheden.

Første computer-styrede plotter

1984 blev en milepæl, da Grafityp lancerede verdens første computerstyrede plotter! Innovationen forsatte; året efter begyndte de produktionen af deres egen folie. Grafityp grundlagde også sit eget forsknings- og udviklingscenter, og derfra tog det fart med produktudviklingen. 

I dag storleverandør af selvklæbende produkter

I dag – mere end 70 år efter virksomhedens begyndelse – er Grafityp leverandør af alle former for selvklæbende produkter og eksporterer til mere end 60 lande. Innovation er stadig i højsædet for Bosman-familien, hvor det nu er den tredje generation, der er de drivende kræfter i virksomheden. 

Produkterne fås også i Danmark

vikiallo i Kolding er forhandler af Grafityp produkter.

–  Vi er meget glade for at kunne tilbyde vores kunder produkterne fra Grafityp, fortæller de hos vikiallo.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.