Forside / Nyheder / Kommunikation / Fespa er tilbage – med alle de store udstillere

Fespa er tilbage – med alle de store udstillere

Mere end 325 udstillere er tilmeldt Fespa, der begynder i slutningen af maj. Det er en betydelig stigning i forhold til de 200, der deltog i Amsterdam i oktober 2021. – Efter mere end to år domineret af virtuelle alternativer, har beslutningstagerne virkelig brug for den energi og de netværksforbindelser, som kun livebegivenheder som Fespa giver, siger Michael Ryan, leder af Fespa Global Print Expo.

Michael Ryan siger endvidere, at listen over bekræftede udstillere inkluderer mange, der ikke var med til Amsterdam-begivenheden i 2021. Nu er næsten alle de store med igen, herunder Agfa, Brother, Canon, Durst, EFI, Epson, Fujifilm, HP, Kornit Digital, Mimaki, Mutoh, Roland DG og SwissQprint.

– De leverandører, der sluttede sig til os i Amsterdam i oktober 2021, blev mindet om den unikke værdi af live-begivenheder og den kommercielle fordel ved at komme i kontakt med kunder og kundeemner ansigt til ansigt. Så vi er glade for, at mange flere udstillere vil høste disse fordele i 2022, udtaler Ryan.

To nye fokusområder

Der er to nye udstillingstemaer inkluderet i år: Sustainability Spotlight og Association Pavillon.

The Sustainability Spotlight handler om reduktion af miljøpåvirkningen for skilte- og printvirksomheder. Arrangørerne siger, at nøglen til at operere på et bæredygtigt grundlag er at forstå din virksomhed og at være bevidst om de muligheder og risici, du står over for. Spotlight-sessionerne – som alle er gratis at deltage i – vil give et værktøjssæt til at optimere energi og ressourcer, hvilket også vil hjælpe med at reducere produktionsomkostningerne. Emnerne omfatter blandt andet energiledelse, CO2-fodaftryk og certificeringsordninger. Man vil desuden få indblik i, hvordan man undgår greenwashing, og hvad der er nøgleprioriteterne for at imødekomme varemærkeejernes behov.

Associations Pavilion, som vil være placeret nær den sydlige indgang, vil repræsentere hvert land inden for Fespas globale netværk af skilte- og printvirksomheder. De repræsenterer globalt over 16.000 virksomheder.

Ole Solskin Ravn overrækker den danske Wrap Master-pokal til Maria Terp Holt.

Interiør, bilindpakning og visuel kommunikation

Printeriors er med for sjette år og fokuserer på prints bidrag til interiør og indretning. Årets udgave vil være inspireret af flora og fauna med kunstværker designet af Jaspar Goodall og kurateret af Fespa tekstilambassadør Debbie McKeegan.

World Wrap Masters er også tilbage og 36 deltager fra hele verden kæmper om titlen. Her i blandt vinderen af den danske konkurrence Maria Terp Holt fra BW & Madsen Skilte og Reklame. Her vil også blive vist de nyeste vinylprodukter, værktøjer og teknikker samt være gratis træningsworkshops og live demonstrationer leveret af verdenskendte wrap-instruktører. Wrap-konkurrencen åbner den 31. maj i hal 6.2 med finaler den 2. og 3. juni.

Sammen med Fespa afholdes European Sign Expo 2022, den førende europæiske udstilling for skiltning og visuel kommunikation. Det drejer sig om virksomheder, der er specialiseret i kanalbogstaver, digital skiltning, dimensionel skiltning, gravering og ætsning, oplyste displays, out-of-home medier, LED, udendørssystemer, laserskærere og skilteværktøjer.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.